Иванишевич: Джокович ще става още по-добър



22-11-2022 09:28 | Станко Димов

Горан Иванишевич изрази увереността си, че неговият възпитаник Новак Джокович ще става още по-добър. Припомняме, че в неделя сърбинът спечели за 6-ти път Финалите на АТП, като по този показател се изравни с друга легенда Роджър Федерер. 

„Той тренира по-здраво дори откакто беше на 22. Това е причината все още да е добър и да продължава да се развива. Просто е невероятно желанието му да тренира, да се развива, да става все по-добър. Той се грижи за тялото си. По мое време спирахме с тениса на 30, 31 години. Сега е невероятно“, коментира Иванишевич. 

35-годишният сърбин подобри рекорда за най-възрастен шампион във Финалите на АТП. Предишното постижение се държеше от 30-годишния Федерер през 2011. 

„Вижте Роджър от преди няколко години. Вижте Рафа. Те всички казват, разбира се, че младите играчи идват. Това е страхотно за тениса. Сега имаме най-младият №1, който направи немислими неща тази година. Но, погледнете и Новак. Той е все още жаден за успехи, да печели турнири, да играе невероятен тенис. Той вече мисли за подготовката си за следващия сезон“, добави Иванишевич.

През годините Джокович се утвърди като блестящ играч от основната линия, но в неделя срещу Рууд сърбинът доказа, че притежава и един от най-ефективните начални удари в елита на тениса. 

„През цялата му кариера, неговият сервис е бил изключително подценяван. Ако гледате записи на мачове на Ноле от преди 5 или 10 години, ще видите как сервисът му го е спасявал в тежки моменти. Сега той сервира още по-добре. Той винаги иска да се развива. Тази седмица (В Торино) той демонстрира убийствен първи сервис“, каза още Иванишевич. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини