Лазаров първи на корта в двубоя срещу Нова Зеландия



03-02-2023 08:58 | Tennis24.bg

С двубой между втората ракета на България Александър Лазаров (№301 в световната ранглиста ) и първата ракета на Нова Зеландия Аджийт Рай (№456) ще бъде открит мачът между двата отбора в Крайстчърч. Това отреди тегленият днес жребий за срещата за влизане в Световна група I на турнира за Купа "Дейвис".

Във втория сингъл един срещу друг ще се изправят първата ни ракета Димитър Кузманов (№192 в световната ранглиста) и вторият избор на новозеландците Рубин Стейтъм (№476).

Програмата в неделя ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Донски и Пьотр Нестеров срещу Майкъл Винъс (№16 в световната ранглиста на двойки) и Артьом Ситак (№132 на двойки). Следват синглите между първите ракети Кузманов и Рай и между вторите - Лазаров и Стейтъм.

Мачовете започват в събота в 1.00 часа българско време. При успех България ще постигне историческо класиране за Световна група I за Купа "Дейвис". Капитан на България е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини