Джокович е пределно мотивиран за нов триумф на Уимбълдън



02-07-2023 16:18 | Tennis24.bg

Шампионът от миналата година Новак Джокович ще открие програмата на централния корт в първия ден от Уимбълдън. Сърбинът ще има за опонент аржентинеца Педро Качин, срещу когото ще започне атаката си към пети пореден и общо 8-ми трофей от турнира. 

„Не се чувствам по-спокоен, честно казано. Все още се чувствам гладен за успехи, за повече титли от Големия шлем, повече постижения в тениса“, каза Джокович пред репортери.

„Докато имам този стремеж, знам, че мога да играя на най-високо ниво. Ако това намалее, тогава предполагам, че ще трябва да се изправя пред различни обстоятелства и да имам различен подход. Засега все още съм ок. Няколко дни след „Ролан Гарос“ вече мислех за подготовката за трева и какво трябва да се направи. Тенис сезонът е такъв, че всъщност не ти дава много време за размисъл или удоволствия“, добави той.

Джокович похвали световния №1 Карлос Алкарас, който, на този етап, се очертава най-голямата конкуренция на сърбина.   

„Мисля, че за неговата възраст е впечатляващо всичко, което той прави. С екипа си, разбира се, той има Хуан Карлос Фереро, бивш номер 1 в света, в щаба си, който може да го напътства и наставлява".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини