Без проблеми за Федерер срещу Налбандян



25-06-2011 19:01 | Николай Драгиев

Роджър Федерер продължи безгрешния си поход към седма титла на Уимбълдън. Швейцарецът се справи със своя стар другар Давид Налбандян - 6:4, 6:2, 6:4. Така 29-годишният Федерер достигна осминафиналите, където го чака Михаил Южни или Николас Алмагро (и срещу двамата не е губил досега).

Победата очаквано дойде доста лесно за Федерер, тъй като Налбандян участва в едва втория си турнир, след като се завърна от лечение на травма.

Федерер, който участва в почти безпрецедентния 47-и пореден турнир от "Големия Шлем", имаше съвсем леки проблеми в първия сет, когато допусна пробив, но бързо възстанови преднината си и нито за момент не даде повторен шанс на аржентинеца.

В срещата двамата играха открито и завършиха с "положителен" баланс. Налбандян направи 13 непредизвикани грешки и 23 уинъра, а Федерер съответно 14 и 36.

Успехът на Федерер само на Уимбълдън е 58-и в неговата кариера и така той отстъпва само с 1 победа на Джон МакЕнроу, който заема четвърто място във вечната класация по този показател.

"Много съм щастлив от победата. Мачът бе добър и от двете страна. Мисля че той има проблеми с придвижването, но на трева това не си личи. Мисля че изиграх добре срещата от началото до края.

"Играч като Налбандян, който ме е победил 8 пъти, знае как да го направи и отново.

"Тази година съм по-спокоен и сервирам по добре. От ретур и при дългите разигравания също се справям по-добре.

"Щастлив съм, че продължавам във втората седмица. Дори не знам срещу кого ще се изправя," заяви Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини