Милан ще черпи вдъхновение от Синер в Шампионската лига



Милан ще черпи вдъхновение от Синер в Шампионската лига
Свързани играчи
Тагове
28-11-2023 11:44 | Станко Димов

Отборът на Милан ще черпи вдъхновение от победната серия на Яник Синер по време на финалите за Купа „Дейвис“, която донесе на Италия първа титла в отборната надпревара от 47 години насам. 

Припомняме, че по пътя към трофея Синер записа две победи над световния №1 Новак Джокович (на единично, където отрази 3 последователни мачбола и на двойки), а освен това беше безупречен и във финала срещу Австралия. 

Именно от шампионския характер на Синер ще се опитат да черпят вдъхновение футболистите на Стефано Пиоли, които тази вече ще премерят сили с Борусия Дортмунд в изключително важен сблъсък от груповата фаза на Шампионската лига.

„Той (Синер) е вдъхновяваща фигура заради своята решителност, талант, качество, манталитет и желание да спечели всяка точка“, коментира Пиоли на официалната си пресконференция преди дуела с „жълто-черните“ от Дортмунд. Самият Синер пък е изявен привърженик на „росонерите“ и не е изключено тази вечер да бъде във ВИП ложата на „Сан Сиро“. 

„Ако Яник присъства на стадиона ще бъде прекрасно. С удоволствие ще го поздравя за успеха на Италия за Купа „Дейвис“, добави Пиоли.  

Освен Борусия Дортмунд, в групата на Милан са още френският шампион ПСЖ и Нюкасъл (Англия). След 4 изиграни двубоя Борусия оглавява временното класиране със 7 точки, следват ПСЖ с 6, Милан с 5 и Нюкасъл с 4. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини