Надал: Олимпийските игри са моята голяма цел



28-05-2024 10:40 | Tennis24.bg

Рафаел Надал заяви, че цялото му внимание се насочва към предстоящите Олимпийски игри в Париж и е малко вероятно да участва на Уимбълдън това лято.

37-годишният испанец изигра много силен мач срещу четвъртия в световната ранглиста Александър Зверев в първия кръг на "Ролан Гарос", но отстъпи в три сета. 14-кратният шампион в Париж изрази надежда, че отново ще може да играе на централния корт "Филип Шатрие" и догодина.

"Честно казано ми е трудно да си представя, че мога да играя на Уимбълдън. В момента е рано да кажа със сигурност, но да направя транзицията от клей към трева няма да ми бъде лесно, тъй като на Олимпиадата ще се играе на клей", каза на пресконференцията след мача със Зверев Надал.

"Не искам да потвърждавам нищо сега. Трябва да говоря с моя щаб, както и да анализирам много неща. Не мисля, че да играя на Уимбълдън ще бъде разумно решение след всичко, през което преминах през последните две години. Олимпиадата е моята голяма цел, а тя е точно след Уимбълдън. Днес не ми изглежда разумно и дори и да се наложи да играя там, не мисля, че ще имам полза от това", допълни Надал.

На Уимбълдън испанецът има две спечелени титли - през 2008 и 2010 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Terra Wortmann Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хале, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Турнир: Cinch Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Куинс Клъб, Лондон, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Други новини