Григор Димитров отново на корта в Париж в петък



31-05-2024 10:46 | Tennis24.bg

Григор Димитров продължава участието си на "Ролан Гарос" в петък. Десетият поставен в схемата българин се изправя в третия кръг срещу 104-ия в ранглистата на АТР белгиец Зизу Бергс.

За трети път Димитров ще играе на корт 14 в комплекса като в предишните си два двубоя записа чисти победи срещу Александър Ковачевич и Фабиан Марожан.

Срещата е трета в програмата, която стартира в 12:00 часа българско време с мача на двойки при жените Ализе Корне/Фиона Феро – Анна Блинкова/Аранча Рус. След това е двубоят между Анастасия Потапова и Синюн Ван.

Димитров не е играл до момента срещу Бергс, който преодоля квалификациите в Париж и после записа две победи в основната схема, включително над 24-ия поставен Алехандро Табило в откриващия кръг.

24-годишният белгиец заема 104-то място в световната ранглиста, като никога в кариерата си не е пробивал в топ 100. Победителят от този мач ще играе с 8-ия поставен Хуберт Хуркач или канадеца Денис Шаповалов в осминафиналите.

Виктория Томова, която отпадна вчера на единично, ще участва и на двойки в Париж. В събота тя ще излезе на корта заедно с Магдалена Фрех от Полша в мач срещу 14-ите в схемата американки София Кенин и Бетани Матек-Сандс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини