Григор Димитров изстрада мястото си на осминафиналите



01-06-2024 23:18 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за осминафиналите на „Ролан Гарос“. Най-добрият български тенисист спечели трудно доиграването на двубоя срещу Зизу Бергс (Белгия) с 6:3, 7:6 (6), 4:6, 6:4.

Срещата, която започна в петък и беше прекъсната заради дъжд при 6:3, 2:1, бе доиграна тази вечер на централния корт „Филип Шатрие“ и продължи общо близо 4 часа. 

Макар да загуби третия сет и да имаше сериозни затруднения при начален удар, Григор Димитров съумя да затвори двубоя и да се класира за трети път в кариерата си за осминафиналите в Париж.  Българинът приключи срещата с 37 печеливши удара и 42 непредизвикани грешки. Бергс, който започна участието си в турнира от квалификациите, също бе с отрицателен баланс – 40 уинъра и 44 грешки. 

Време за почивка за световния №10 няма да има. В неделя Димитров ще се изправи срещу поляка Хуберт Хуркач (№8 в схемата) в спор за място на четвъртфиналите на втория за сезона турнир от Големия шлем. 

Двубоят е на „Сузан Ланглен“ (не преди 18:00 часа наше време), а при победи Димитров за първи път в кариерата си ще достигне до финалната осмица на „Ролан Гарос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини