Пиронкова започна с победа в Палермо



11-07-2011 18:43 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се класира за втори кръг на турнира на червени кортове в Палермо. Българката се справи с 83-ата в света Анна Татишвили от Грузия с 6:2, 7:5 след час и половина игра.

 

Във втори кръг пловдивчанката ще се изправи срещу победителката от двубоя Сорана Кърстя (Румъния) – Андреа Хлавачкова (Чехия). Миналата година Пиронкова отново премина първия кръг на турнира в столицата на Сицилия, но след това отпадна.


Срещата започна със сервис на Пиронкова и 4 поредни пробива. Все пак в третия гейм българката бе тази, която първа успя да съхрани подаването си и поведе с 3:2. Цвети се разигра и увеличи серията на 5 спечелени поредни гейма, с което си осигури успеха в първия сет – 6:2 след точно 30 минути игра.


Втората част също започна с пробив на първата ракета на Грузия, но с тази разлика, че Татишвили спечели подаването си и поведе с 2:0. Няколко гейма по-късно Цвети върна пробива и изравни – 4:4. Нещо повече, при 5:4 в своя полза Пиронкова достигна до 2 поредни мачбола в подаването на грузинката. Татишвили обаче се спаси. Ситуацията се повтори по същия начин при 6:5, когато Цвети отново стигна до 40:15. Този път обаче нашенката не сгреши и затвори мача.


Турнирът в Палермо е с награден фонд от $220 000 и е последният на клей за сезона. Цветана Пиронкова е поставена под №6 в основната схема. Водач е италианката Флавия Пенета. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини