Григор срещу Томи Пол в битка за трофея и място на Финалите в Торино (+ЛИНК)



20-10-2024 11:22 | Tennis24.bg

Григор Димитров преследва втора титла от началото на сезона, а негов опонент на финала в Стокхолм ще бъде друг бивш шампион в турнира – Томи Пол. Мачът ще започне в 16:00 часа българско време. Досега двамата са се изправяли два пъти един срещу друг, като и двата двубоя се състояха през 2020-та година, а балансът в срещите им е 1-1. 

ЛИНК ЗА ФИНАЛА

Българинът се класира за първия си финал от март месец насам и ще има шанс да спори за 21-ви път в кариерата си за титла на ниво ATP. Най-добрият ни тенисист започна кампанията си в Стокхолм двусетови успехи срещу Куентен Алис и Доминик Щрикер. В полуфиналите обаче Талон Грийкспор затрудни максимално световния номер 10, но и това не спря нашия сънародник по пътя към финала и той ще има възможност да повтори постигнатото през 2013-та година, завоювайки втория си трофей в шведската столица. 

Томи Пол е един от най-солидните играчи в Тура през настоящия сезон, поради което е и пряк конкурент на Димитров в битката за място на Финалите на АТР в Торино. Световният номер 13 преодоля съпротивата на Ласло Джере, Миомир Кецманович и Стан Вавринка, за да се класира за финалния етап на надпреварата. 

По подобие на Григор, той също е бивш шампион на турнира, като го печели през 2021-ва година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Swiss Indoors Basel
Категория: Друг
Място на провеждане: Базел, Швейцария
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,414,215

Official Website | Livescore
Турнир: Erste Bank Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Виена, Австрия
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,626,045

Official Website | Livescore
Други новини