Дате-Крум продължава да твори, държи рекорд в Карлсбад



03-08-2011 17:10 | Станко Димов

Кимико Дате-Крум притежава много специална история с турнира в Карлсбад, Калифорния, където тя е най-възрастната участничка в основната схема. Впрочем, това не е новина, тъй като японката е така във всяка надпревара,  в която участва.

 

В Карлсбад тази година обаче тя е единствената, която е печелила турнира в кариерата си. Направи го пред вече далечната 1996-та година. Тогава надпреварата се казваше Toshiba Tennis Classic, а Дате-Крум стигна до финала без да загуби сет.

 

Японката бе поставена под №4 в схемата, а поп пътя към титлата победи доказани имена като Габриела Сабатини (№5 в схемата), Кончита Мартинес (№2) и Аранча Санчес-Викарио (№1).  Последният успех не бе никак лесен, защото преди мача испанката бе в серия от 8 поредни победи над Кимико.


„Тогава бях много уверена, физически се чувствах отлично, по-добре, отколкото сега. Сега обаче се наслаждавам много повече, най-вече заради опита, който имам”, сподели Дате-Крум, която на старта на турнира тази година се справи в два сета с Хисела Дулко.


„Спечелих турнира преди много, много години. Миналата година отново се върнах тук, но загубих в квалификациите. Не ми е лесно да побеждавам сега, но продължавам да се боря и да се забавлявам на корта”.


Следващият съперник на японката в Калифорния ще бъде полуфиналистката от Уимбълдън 2011 Забине Лизицки. До момента младата германка води с 2:0 победи над опитната си конкурентка. Това обаче едва ли стряска съня на Дате-Крум, която след завръщането си на корта през 2008-ма има записани 14 победи над състезателки от Топ 30.


„Играх срещу нея в Бирмингам и се получи много равностоен мач”, сподели младата Лизицки. „Тя има различен стил на игра и винаги е трудно, когато трябва се изправиш срещу нея”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини