Сензациите продължават: 135-ата в света надви Шарапова



12-08-2011 00:14 | Станко Димов

Сензациите на турнира „Роджърс Къп” в Торонто продължават да валят една след друга. Поредна „жертва” стана бившата №1 в света Мария Шарапова, която загуби в два сета от Галина Воскобоева (Казахстан) – 6:3, 7:5. Двубоят между двете бе повече от вълнуващ и продължи близо два часа, в които обратите в резултата не секваха.


Още от първата точка в двубоя състезаващата се за Казахстан рускиня Воскобоева показа, че е готова за подвиг. От своя страна Шарапова започна разколебано и допусна доста наивни грешки, които й костваха сета – 6:3. Драмата в Торонто обаче тепърва започваше. Началото на втория сет бе изцяло за Хубавата Маша, която след пробив поведе с 2:0.

 

Преднината на бившата №1 в света обаче не само бе бързо заличена, но и на свой ред Воскобоева поведе, при това с 5:4 и със сервис на своя страна можеше да реши мача. Всичко в ответния гейм започна по вода за казахстанката.

 

Ас, бързи точки и преднина 40:0, която носеше със себе си 3 поредни мачбола. И вместо нов удар по увереността на Шарапова, Воскобоева допусна две двойни грешки и непредизвикана такава, с които сама върна Маша в играта. Хванала веднъж кокала рускинята не го изпусна и върна пробива, с което изравни резултата.


Бясна от наивните си грешки 135-ата в света захвърли зрелищно ракетата си на корта и видимо изтърва нервите си. Вместо да накаже това обаче, Шарапова допусна пореден пробив и изостава с 5:6, а в последния гейм нови аванти нямаше – 5:7 и победа за квалификантката.

 

В спор за място на полуфинал 26-годишната Воскобоева ще се изправи срещу световната №4 Виктория Азаренка. Днешният мач бе втори скалп на състезател от Топ 10, който казахстанката взима. В първи кръг тя надви и Марион Бартоли.


Както вече ви съобщихме, четвъртият ден на „Роджърс Къп” донесе куп сензации. Освен Шарапова, турнира напуснаха шампионките от „Ролан Гарос” и Уимбълдън – Ли На и Петра Квитова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини