Ранглисти: Григор запази позиции, Кутровски близо до рекорд



15-08-2011 13:43 | Станко Димов

Григор Димитров запазва 56-ата си позиция в обновената ранглиста на ATP. Както е известно през миналата седмица българинът почива и пропусна „Роджърс Къп” в Монреал. От днес обаче хасковлията се връща на корта и ще вземе участие в „Мастърс 1000” турнира в Синсинати.

 

Прогрес с 37 места в ранглистата бележи втората ни ракета Димитър Кутровски, който от днес е №505. Скокът на Дими се дължи на доброто му представяне на турнира от „Чаланджър” сериите в Бингхемптън (Ню Йорк, САЩ), където той премина през квалификациите и стигна до втори кръг. Трета ракета на България остава Тихомир Грозданов.

 

На върха на ранглистата големи промени няма. Убедителен лидер е Новак Джокович, следван от Рафаел Надал и Роджър Федерер. Благодарение на силното си представяне в Мелбърн Жо-Вилфред Цонга влезе в Топ 10.


РАНГЛИСТА ATP


Сред българките в ранглистата няма сериозни промени. Цветана Пиронкова е №51, а втора и трета ракети на България са Елица Костова и Диа Евтимова.


В челото на класацията обаче има размествания. Подгласничка на Каролина Вожняцки вече е Вера Звонарьова, която официално измести Ким Клакйстерс от второто място. Позиции загуби и Мария Шарапова, която вече е №7.

 

В Топ 10 се завърна и Саманта Стосър, която в неделя игра финал на „Роджърс Къп” в Торонто. Шампионката от въпросния турнир Серина Уилямс се придвижи с 49 позиции и вече е №31, което и гарантира място сред поставените на US Open. Освен това носителката на 13 титли от Големия шлем отново е първа ракета на родината си САЩ.

 

РАНГЛИСТА WTA




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини