Фиш взе скалпа на Надал от седмия опит (видео)



19-08-2011 22:12 | Николай Драгиев

Най-добрият американски тенисист Марди Фиш прекъсна черната си серия от шест поредни загуби срещу Рафаел Надал като го победи с 6:3, 6:4 в четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Синсинати.

Така Фиш нанесе 10-а загуба за сезона на Надал и си върна за поражението на Уимбълдън с 1:3 сета. Освен всичко снажният янки си осигури и спечелването на US Open сериите, което ще му даде допълнителен финансов бонус.

За цялата среща Надал пласира 10 уинъра срещу 32 за Фиш. Непредизвиканите грешки бяха по 20. Фиш направи общо 10 аса и спечели почти всички излизания на мрежата. Най-впечатляващо е, че Фиш спаси всичките 4 точки за пробив пред Надал.

Фиш, който се намира в прекрасна форма, даде заявка че може да стигне до може би най-гръмката победа в кариерата си, още с началото на двубоя. Той проби Надал за 3:1 и след това сервира по прекрасен начин. Американецът спаси три възможности, открили се пред Рафа за пробив и затвори с 6:3.

Превъзходството на Фиш продължи и след почивката. Той стигна до нов бърз пробив и поведе с 3:2. От своя страна Надал бе крайно изнервен, позволи си да спори със съдията и дори поиска помощ от физиотерапевт, който смени превръзката на неговото ходило.

Критичният момент за Фиш дойде при 4:3, когато му се наложи да спасява точка за пробив. Той обаче се справи с хубав втори сервис и грешка на Рафа.

В същото време шампионът от 2008-а в Синсинати Анди Мъри надигра за седми път в кариерата си Жил Симон - 6:3, 6:3.

24-годишният Мъри очаква тъкмо Марди Фиш в полуфиналите. "Трябва да покажа моята игра, за да стигна финал," заяви Мъри.

От историческа гледна точка Фиш е в по-добра позиция, тъй като води с 4:3 победи срещу шотландеца.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини