102-ата в света измъчи Шарапова



30-08-2011 00:30 | Станко Димов

Мария Шарапова премина през повече от сериозно изпитание на старта на US Open 2011. Рускинята, която е сред изявените фаворити за титлата, изоставаше със сет и пробив в двубоя си срещу Хедър Уотсън, но в крайна сметка намери сили да осъществи пълен обрат срещу 102-ата в света – 3:6, 7:5, 6:3 след повече от два часа и половина игра.


 Шарапова завърши двубоя с бруталните 58 непредизвикани грешки, но също така и с 41 уинъра, срещу едва 9 за Уотсън. В следващия кръг тя ще се изправи срещу победителката от двубоя Анастасия Якимова (Беларус) – Нопаван Лерчевакарн (Тайланд).


Опасенията на Маша преди срещата, че не познава играта на младата британка, се стовариха върху нея с пълна сила. Уотсън демонстрира отлично предвижване и с лекота връщаше мощните удари на Шарапова от основната линия. В същото време рускинята не изневери на стила си и допусна куп непредизвикани грешки, които и костваха загуба в първия сет – 3:6.


Проблемите пред Шарапова се задълбочиха и тя допусна пробив на старта на втората част. Тук някъде дойде и моментът на истината за Уотсън. 19-годишната британка ясно осъзнаваше, че трудното тепърва предстои и сякаш не издържа на напрежението. Сервирайки за 2:0 във втория сет тийнейджърката се пропука и позволи на Шарапова не само да изравни резултата, но и да запише серия от 4 поредни гейма.


Взела веднъж сериозно инициативата, рускинята изненадващо позволи на Уотсън да се върне в двубоя – 4:4 и нови драматични моменти на „Артър Аш”. В крайна сметка след късен пробив Шарапова взе сета – 7:5.


Финалната част на двубоя започна изключително равностойно. Въпреки, че първа проби и поведе с изразителното 4:1, Шарапова далеч не печелеше лесно точките си. Напротив, Уотсън демонстрира уникална игра в защита и връщаше на пръв поглед невъзможни топки. В крайна сметка обаче силите на британката не стигнаха за нещо повече от почетна загуба.

 

Далеч с по-лесна победа участието си на US Open 2011 започна финалистката от миналата година Вера Звонарьова. Поставената под №2 в схемата се справи с французойката Стефани Форетц Гасон с 6:3, 6:0 за около час игра. Във втори кръг Звонарьова ще има за съперник украинката Катерина Бондаренко.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини