След дъжда: Надал и Мъри с експресни победи (видео)



08-09-2011 20:17 | Станко Димов

Шампионът Рафаел Надал и първата ракета на Великобритания Анди Мъри се класираха за четвъртфиналите на US Open, след като спечелиха по изразителен начин днешните си двубои. Двамата трябваше да чакат два дни, за да излязат на корта, но когато това най-накрая се случи показаха отлична концентрация и въпреки хаоса от последните часове, се справиха с лекота с опонентите си.

 

На полупразния централен корт „Артър Аш”, Рафа Надал се справи с друг левичар Жил Мюлер – 7:6 (1), 6:1, 6:2. Както е известно двубоят днес бе подновен при резултат 0:3 гейма в първия сет, в полза на Мюлер. Рафа обаче бързо върна пробива и в крайна сметка доведе първия сет до тайбрек, който спечели с изразителното 7:1 точки.

По този начин испанецът вече има 9 поредни четвъртфинала в турнирите от Големия шлем.


Още в началото на втората част испанецът даде ясно да се разбере, че няма намерени да прекарва и секунда в повече на корта. Рафа набързо осъществи два пробива и в крайна сметка взе сета за 28 минути, което си е направо светкавично за стандартите на играта на испанеца. В третия сет Надал също не показа колебания и гарантира оставането си в турнира.


В спор за място на полуфинал шампионът от миналата година ще се изправи срещу победителя от мача Анди Родик – Давид Ферер.


Подобна експресна победа записа и Анди Мъри. Шотландецът се наложи с 6:2, 6:3, 6:3 с приятната изненада Доналд Йънг (САЩ). Вчера срещата между двамата бе прекратена при резултат 2:1 в полза на Йънг, но приказката за тъмнокожия американец официално приключи днес.


Мъри бе по-бърз дори и от Надал и вече спокойно може да мисли за следващия си съперник. Който ще бъде определен от двубоя между Джон Иснър и Жил Симон.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини