Надал и Родик се „обединиха” преди двубоя им



09-09-2011 12:03 | Станко Димов

Двата дни, в които над Ню Йорк валя дъжд и двубои от US Open не се играха, породиха куп въпроси за организацията на турнир от подобен ранг. Сред най-активните „бунтовници” бяха двама от шампионите в надпреварата – Рафаел Надал и Анди Родик, които бяха пряко засегнати от дъждовната пауза, тъй като точно техните двубои бяха отложени.

 

По-критично бе положението при местния любимец Анди Родик, който вчера трябваше да играе с Давид Ферер на „Луис Армстронг”, но след близо двучасови опити кортът да бъде приготвен за игра, двамата бяха принудени да се преместят на малкия Корт 13.


„Опитвам се да обясня на хората, че в такива ситуации талантът печели. Но докато всички не се обединим в един глас, то няма да получаваме това, което искаме. Ето защо в момента и нямаме право да се оплакваме. Мисля, че трябва да имаме правилното лице, правилният представител, който трябва да разбира и безнес страната в случая”, коментира Родик.


„Проблемът е, че играчите трябва да имаме точния представител в тези турнири”, сподели от своя страна световният №2 и шампион от миналата година Рафаел Надал.


„Ситуации като тази от последните дни, не трябва да се случват. Лудост е да играем полуфиналите в Големия шлем през събота. За мен лично проблемът не е в организацията на US Open. Проблемът е, че ние нямаме достатъчно сила в тези турнири. Това е нещото, което трябва да се промени, при това съвсем скоро. Мисля, че всички са съгласни, че трябва да се направят промени”, каза още Надал.
Любопитното е, че Надал и Родик ще се изправят тази вечер и ще определят един от полуфиналистите в турнира.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини