Надал оформи мечтаната четворка на US Open (видео)



10-09-2011 02:15 | Николай Драгиев

Шампионът Рафаел Надал запълни финалната четворка на US Open. Испанецът се справи с лекота с местния фаворит Анди Родик и след 6:2, 6:1, 6:3 и гарантира мястото си на трети пореден полуфинал в турнир от Големия шлем.

Последното препятствие пред Надал за място на финал ще бъде Анди Мъри, който по-рано през деня надви Джон Иснър. Любопитното е, че Рафа и Мъри играха полуфинали и на „Ролан Гарос” и Уимбълдън по-рано през годината, като победител излизаше испанецът.

"Мъри е фантастичен играч на всички настилки и ме чака наистина труден двубой. Много съм доволен от представянето си на US Open тази година. Ще опитам да стигна на финал, но дори и да загубя пак ще съм доволен от представянето си. Не бе лесно, след като имах толкова лоши изяви лятото," заяви Надал.

Надал достигна полуфиналите без загубен сет. Това му се случва за 6-и път в турнир от Големия шлем. В останалите 5 случая, Надал ставаше шампион след това.

Очакванията за равностоен двубой на „Артър Аш” се разпиляха на пух и прах още от първия гейм. Надал стартира отлично и след 15-ина минути водеше в резултата с 4:0 гейма. От своя страна Родик изглеждаше като ученик, който от близо изгледа диктовката на по-уверения си съперник.

След паузата нищо на корта не се промени, напротив. Агресивната игра на Надал контрастираше още повече на неуверените действия на Родик и резултатът не закъсня – 6:1. В първия гейм на третия сет Родик достигна до преднина 0:40, което разбуди публиката. Ентусиазмът по трибуните обаче бе твърде кратък, защото американецът не се възползва, с което на практика подпечата раздялата си с турнира. Напълно в реда на нещата Рафаел Надал довърши започнатото и осигури „чистия” си успех.

Трябва да се отбележи, че Родик бе далеч от най-доброто си физическо състояние и това също повлия на представянето на бившия номер 1.

Вторият полуфинал в надпреварата ще противопостави световния №1 Новак Джокович и 5-кратния шампион в Йорк Роджър Федерер. Двамата се изправиха на този стадий и миналата година, когато след 5-сетова драма напред продължи Джокович. През този сезон обаче именно Федерер бе първият, който нанесе поражение на Ноле.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини