43-ата в света детронира Вожняцки в Токио



28-09-2011 13:49 | Станко Димов

Световната №1 Каролина Вожняцки отпадна още в трети кръг на силния турнир за жени Pan Pacific Open. Датчанката, която трябваше да защитава титлата си от миналата година, отстъпи с 5:7, 6:1, 4:6 пред естонката Кайа Канепи, която е 43-та в ранглистата на WTA. Двубоят между двете предложи куп обрати и продължи близо два часа и половина, а в неговия край шампионката бе детронирана.


Мощната физически Кайа Канепи спечели напрегнатия и равностоен първи сет, но след това сякаш се измори и лесно сдаде инициативата. Русокосата датчанка взе втората част с категоричното 6:1, а освен това поведе с 3:0 гейма в заключителния трети сет. Едва ли в този момент някой е поставял под съмнение крайния успех на Вожняцки, която бе спечелила 9 от последните 10 гейма.


Естонката Капепи обаче далеч не се предаде и извади „тежката артилерия” – мощни удари от дъното на корта, с които съумя да върне пробива и интригата на корта. Нещо повече, при 5:4 в своя полза Канепи стигна до преднина 15:40 и два мачбола. Вожняцки първоначално се спаси, но при създалия се трети шанс бе безпомощна и напусна турнира.


Световната №1 в света завърши двубоя с цели 29 непредизвикани грешки, което е колосално много за нейния стил на игра. Разбира се, уинърите бяха в пъти по-малко от тези на Канепи. Благодарение на достигането си до трети кръг, датчанката ще получи 125 точки, но имаше да защитава 900 заради титлата си от миналата година. Въпреки точковия дефицит, Вожняцки твърдо ще остане на върха в ранглистата поне още няколко седмици.


На четвъртфиналите Канепи ще се изправи срещу Агниешка Радванска, която победи Йелена Янкович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини