Звонарьова на прага на трета титла за годината



30-09-2011 09:21 | Станко Димов

Световната №4 Вера Звонарьова е първата финалистка на силния турнир в Токио. Рано тази сутрин синеоката московчанка се справи в два сета с шампионката от Уимбълдън – Петра Квитова, като по този начин ще има възможността да атакува трета титла за годината.


Двубоят между двете продължи час и половина, а Звонарьова се наложи със 7:6 (2), 6:0.

 

Срещата имаше две лица и до голяма степен като развитие напомни на тази на Григор Димитров и Симоне Болели от турнира в Банкок вчера – равностоен първи сет и голяма разлика в класите през втория.


В началото и Звонарьова и Квитова показаха сериозни колебания, особено в сервис-геймовете си, които загубиха по 3 пъти. Така логично се стигна до тайбрек, в който рускинята наложи волята си. След паузата интригата на корта приключи. Шест поредни гейма в полза на Звонарьова и място на финала в Токио.


Това бе пети мач между двете, а Звонарьова се поздрави с трета победа. В събота пък рускинята ще има възможността да вземе трета титла за сезона, след като по-рано през годината спечели турнирите в Доха и Баку.


Съперник на световната №4 в спора за титлата ще бъде победителката от двубоя Агниешка Радванска  (Полша, №9) – Виктория Азаренка (Беларус, №3).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини