Звонарьова и Азаренка на полуфинал в Токио



29-09-2011 09:55 | Станко Димов

Световната №3 Вера Звонарьова се класира за полуфинал на силния турнир Pan Pacific Open в Токио. В изцяло руски сблъсък московчанката се наложи с 6:3, 6:3 над Мария Кириленко. Двубоят между двете продължи час и 15 минути, а Звонарьова продължи 100%-ия си актив срещу този съперник – 6:0 победи.


От началото на турнира Мария Кириленко се представяше фантастично, като по пътя си към четвъртфиналите елиминира състезателки от ранга на шампионката от US Open Саманта Стосър и бившата №1 в света Ана Иванович.

 

Точно поради тези причини очакванията бяха за равностоен и напрегнат двубой, но нищо подобно не се получи. Причината за това бе изцяло Звонарьова, която показа страхотна игра в сервис-геймовете си. №3 в света спечели 90% от разиграванията след първи сервис и за целия двубой даде само една точка за пробив, която дори не бе осъществена.


В полуфиналите Вера Звонарьова ще се изправи срещу победителката от двубоя Петра Квитова (Чехия) – Мария Шарапова (Русия).


Място на полуфинал в Токио си осигури и Виктория Азаренка, която се наложи със 7:5, 6:0 над Марион Бартоли. Началото на двубоя по никакъв начин не вещаеше подобно развитие, след като французойката поведе с 2:0 гейма с ранен пробив. До края на срещата обаче Азаренка се развихри и даде само още 3 гейма на съперничката си.


В спор за участие на финал Вика ще срещне спечелилата двубоя Кайа Канепи (Естония) – Агниешка Радванска (Полша).   




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини