Мъри призна, че се стреми към мястото на Федерер



09-10-2011 12:22 | Станко Димов

Анди Мъри спечели четвъртата си титла от началото на сезона, след като детронира Рафаел Надал на финала на турнира в Токио. По този начин британецът стана третият състезател, който има повече от 3 титли през сезона (Новак Джокович – 10, Робин Сьодерлинг - 4).

 

Благодарение на триумфа Мъри ще се доближи максимално близо в ранглистата до Роджър Федерер. Британецът призна, че ще се опита да се пребори за третата позиция, която обаче не му била фиксидея.


„През последните няколко месеца играя много добре. Така беше в Синсинати, а след това и на US Open. Трябва да внимавам и да запазя формата си и в Шанхай”, коментира щастливият шампион.


„Трябва да продължа да побеждава, с което надявам се ще се изкача на трето място в ранглистата. Това не е задължителна задача, но определено е цел, която си поставям за последните турнири за годината”, каза още Мъри.


Титлата в Токио бе под №20 в кариерата на британеца. Особено впечатляващ днес бе третият сет, в който Мъри загуби едва 4 точки. „Да, това определено бе най-добрият сет, който съм играл срещу него. Показах постоянство и почти не правех грешки”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини