Цвети падна от Кузнецова в края на един неубедителен сезон



20-10-2011 22:01 | Станко Димов

Сезонът за Цветана Пиронкова приключи. Българката напусна силния турнир от Premier категорията в Москва, след като претърпя загуба - 5:7, 5:7 от Светлана Кузнецова. Двете се изправиха в двубой от втори кръг, а след близо два часа оспорвана битка, победител излезе рускинята.

 

Загубата бе четвърта за Пиронкова от рускинята. Пловдивчанката напуска столицата на Русия без точки за ранглистата, тъй като преди година също отпадна във втори кръг.

Това е последният турнир през сезона за Пиронкова, която освен с четвъртфинала на Уимбълдън надали има с какво друго да го запомни. Големите очаквания към нея й се отразиха и тя бе неубедителна в изявите си през голяма част от 2011-а.


Двубоят започна страхотно за Цвети Пиронкова, която след пробив поведе с 2:0. В следващия гейм нашето момиче стигна до преднина 30:0, но не успя да съхрани подаването си и опитната Кузнецова върна пробива, след което изравни резултата - 2:2.


С течение на сета Кузнецова започна да играе все по-агресивно и при 4:4 стигна до две поредни точки за пробив. За радост в най-важния момент Цвети събра сили и съхрани подаването си. Това обаче бе ясен сигнал, че 19-ата в света иска да приключи сета възможно най-скоро.


Картината се повтори и в следващия сервис-гейм на Цвети, но този път Кузнецова се възползва от шансовете си и проби, повеждайки с 6:5. Това вдъхна кураж на рускинята, която не само спечели първия сет, но и поведе с 2:0 във втория.


Подобно на първата част обаче тази преднина бе бързо стопена. Цвети върна пробива, с което прекъсна серията на Кузнецова.


За жалост вторият сет се разви по абсолютно идентичен начин. При 5:5 Кузнецова проби, след което затвори мача и подпечата участието си в трети кръг, където я чака мощната естонка Кайа Канепи.

Добрата новина за българския тенис е, че още през януари 2012-а Пиронкова и Григор Димитров ще стартират на турнира за смесени двойки Хопмън къп, където ще могат да премерят сили с някои от най-добрите играчи в света.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини