Джон Карлин: Рафа щеше да играе футбол, ако не бе Тони Надал



22-10-2011 19:31 | Николай Драгиев

Джон Карлин - журналистът, който стои зад автобиографичната книга "Рафа" на Рафаел Надал, разкрива любопитни подробности от общуването си със световния номер 2 и неговото семейство.

В книгата Карлин описва Надал като един "модерен Ахил", чийто силни и слаби страни са свързани изцяло със семейството.

Според Карлин ключово за успеха на Надал е спартанското отношение от страна на неговия треньор и чичо Тони. Също така семейството, което е "поставило основите" за бъдещия успех.

"Семейството е от фундаментално значение за успеха на всеки. Невъзможно е да разберем феномена "Надал" без да оценим значението на неговата фамилия," смята британският журналист.

Раздялата на родителите на Рафа през 2009-а година има "унищожителен ефект" върху Надал, чийто баланс в семейния кръг е нарушен.

Карлин смята, че "несъвършенствата" на Надал го правят по-впечатляващ в очите на неговите фенове. "Рафа страда на корта, много от неговите мачове са епична битка, още повече срещу Федерер, който е надарен от боговете. Надал е човекът, който се противопоставя на Бог. И печели," пише Карлин.

Писателят обръща специално внимание на Тони Надал, чийто "почти военни" методи правят Надал безстрашен. "Ако Тони не съществуваше, то Рафа никога нямаше да бъде същият играч. Вероятно той щеше да играе футбол. Невъзможно е да мислим, че единият би бил толкова успешен без другия," категоричен е Карлин.

Още по темата:
Рядка травма едва не прекратила кариерата на Надал
Надал все още не е чел автобиографията си




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини