Виландер за Вожняцки: №1 в ранглистата не я прави най-добра



31-10-2011 16:43 | Николай Драгиев

Каролина Вожняцки ще завърши 2011-а като номер 1 в ранглистата за втора поредна година, но това не я прави най-добрата тенисистка в света. Такова мнение споделя бившият номер 1 и коментатор на Eurosport Матс Виландер.

"Ранглистата не е задължително да бъде резултат от това, че си най-добрия играч в света. По-скоро, че си най-постоянният," заяви шведът.

"Тя не е най-добра в света на върха на възможностите. Вероятно обаче, когато не играе добре, тя е по-добра от останалите в същата позиция," смята още той.

Според Виландер Вожняцки по-скоро играе много мачове, за да поддържа мястото си в ранглистата, макар да няма успех в най-големите турнири.

"Ние знаем, че тя може да печели по-малките турнири. Досега не сме видели дали тя има психологическата сила да триумфира и в Големия шлем," коментира още Виландер.

Виландер е на мнение, че Вожняцки има проблеми и свързан с това, че на турнирите от Големия шлем не може да получава съвети на корта от своя баща, който е и нейн треньор.

За разлика от Вожняцки - Петра Квитова е състезателката, която може да повиши нивото си на големите турнири и да ги печели, пак според Виландер.

"Квитова може бъде непостоянна заради начина си на игра, но като психика тя е много постоянна и уверена. Тя винаги намира начин да играе агресивно и атакуващо, тя е щастлива да излиза на мрежата и да принуждава съперниците да грешат.

"Тя съвсем естествено усеща какво има нужда, за да подобри играта си. За разлика от Каролина, тя е доказала че може да повиши нивото си на игра, когато е нужно," смята още Виландер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини