Бекер: Федерер би станал идеален покер играч



01-11-2011 15:37 | Станко Димов

След края на активната си кариера на тенис корта, Борис Бекер не се скри на самотен остров в търсене на спокойно прахосване на изкараните милиони, а намери начин да блести отново с пълна сила. Новият спорт на легендарния германец може да бъде в пъти по-доходоносен от тениса, но за играч като Бекер едва ли парите са основна движеща сила. Разбира се, става въпрос за покер.

 

Затъмнена маса, витаещо из въздуха напрежение, висок адреналин и един победител – това е само част от харизмата на хазарта, в частност на покера. Какви прилики намира Борис Бекер между масата и корта, който тенисист според него би бил перфектен покер играч и с кого иска да сподели едно раздаване, вижте в следващите редове. 


„По отношение на психиката, покерът изисква страхотна дисциплина, издържливост и концентрация. Като цяло покерът е много бавна игра, която изисква търпение. Това е точно като да спечелиш титла от Големия шлем – отнема ти 2 седмици, но в същото време и години на подготовка. Не става само да направиш един ас, а трябва да спечелиш 7 мача на високо ниво. В покера например ти трябват 5 отрлични дни, за да спечелиш един турнир”, коментира Бекер.


„Покерът ми напомня на дните, когато бях на 25 години и обикалях света с ракета за тенис в ръката. Напомня ми за другите тенисисти, хотелите, двубоите. За да си на върха, трябва всеки ден да показваш най-доброто от себе си. Точно така е и в покера”, разказва Бекер.

 

Като страхотен покер играч, германецът споделя и мнението си кои други велики тенисисти могат да станат добре и на хазартната маса.


„Убеден съм, че Роджър Федерер може да стане добър покер играч. Господ му е дал талант да играе тенис, а в същото време Федерер е изключително скромен и човечен. Бих искал да споделя една маса с Джон МакЕнроу, заради емоциите и шума, който ще вдигне той. Чувал съм, че Сампрас и Агаси също са добри на покер”, разказва Бекер.


В заключение германецът разкрива какво намира в покера, че е толкова влюбен в тази игра. „Покерът е добър начин да изкараш своя ден, да живееш. Тази игра представлява конкурс между млади и стари, слаби и пълни. Конкуренцията тук е убийствена”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини