Победа №66 за Новак Джокович



03-11-2011 18:11 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович се класира за четвъртфинал на турнира от категорията ATP 500 в Базел, записвайки победа №66 за сезона. Сърбинът се наложи с категоричното 6:1, 6:2 над Лукаш Кубот (Полша) и за експресните 55 минути.


За разлика от двубоя си от първи кръг срещу Ксавие Малис, когато изпита доста проблеми и дори загуби сет, днес световният №1 бе безкомпромисен.

 

Още от първата точка Джокович показа защо е големият герой на сезона и с няколко безупречни точки отчая 64-ия в световната ранглиста. От своя страна Кубот бе и доста скован в сервис-геймовете си и натрупа сериозен брой двойни грешки.


Първият сет приключи само за 26 минути, а след още десетина във втори Ноле водеше с 4:0. Все пак сърбинът „пожали” съперника си и му позволи да се разпише и в този сет, след което майсторски затвори мача.


Това бе четвърти двубой между двамата, а Ноле записа четвърта победа. По-рано през сезона двамата се срещнаха и на клей-кортовете в Рим, когато Джокович не по-малко изразителен – 6:0, 6:3.


В спор за място на полуфинал в Базел Ноле ще се изправи срещу Маркос Багдатис. Двубоят ще бъде шести между тях, а ексцентричният кипърец ще търси първия си успех.
Както е известно, ако спечели титлата в Базел, Новак Джокович ще има 11 трофея за сезона и то от всички възможни категории на ATP.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини