Бекер категоричен: Вожняцки заслужава да е №1



04-11-2011 01:25 | Николай Драгиев

Легендата на световния тенис Борис Бекер вярва, че Каролина Вожняцки заслужава да е номер 1 в света. Въпреки това той смята, че на женския тенис липсват някои от големите шампионки, които са контузени.

Датчанката от своя страна демонстрира най-постоянна игра и завърши последните две години на върхова позиция. За Бекер има един начин тя да опровергае критиците - като спечели някой от четирите най-големи турнири.

"Очевидно е, че тя е страхотен състезател. За съжаление, тя няма титла от Големия шлем, което щеше да й помогне да запуши устите на критиците," смята Бекер.

"Фактът, че тя е номер 1 за втора поредна година говори сам за себе си. Женският тенис е в добро състояние, но е ясно, че всички искаме да виждаме топ състезателките без контузии. говоря за Серина Уилямс, Винъс Уилямс и Ким Клайстерс. С тях щеше да бъде много по-интересно. Завръщането на Серина догодина ще бъде много интересно," смята Бекер.

Бекер хвърля поглед и върху мъжете. Според него предстоящият "Мастърс" в Лондон е по-непредвидим отвсякога.

"Обикновено за фаворит се счита миналогодишният шампион, а това е Роджър Федерер. Но този път конкуренцията е убийствена. Надал и Мъри играят на изключително ниво. Особено Мъри в зала, който ще бъде подкрепян от местните фенове.

"Джокович е най-добрият тази година и след US Open си взе заслужена почивка. Сега той ще бъде свеж и готов за игра. Като цяло предстои страхотно шоу отново," смята той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини