Федерер набира скорост (видео)



04-11-2011 22:49 | Николай Драгиев

Роджър Федерер продължава успешно своя поход към защита на титлата си от миналогодишното издание на ATP 500 в Базел. Федерер победи своя дългогодишен съперник Анди Родик с 6:3, 6:2 и достигна до фазата на полуфиналите. Там той ще спори с друго познато лице - сънародникът му Станислас Вавринка.

И 23-ият сблъсък между Федерер и Родик не поднесе изненада. Швейцарецът спечели за 21-и път и то по доста убедителен начин, което провокира очевидното разочарование на Родик в края.

Освен всичко със загубата Родик официално е извън борбата за място на финалния "Мастърс" на осемте най-добри. Нещо, което не му се е случвало отдавна. Почти сигурно Родик ще остане и извън топ 10 в края на сезона.

Родик, който през целия сезон така и не успя да покаже най-доброто от играта си, успя да бъде равностоен само в първите шест-седем гейма от мача. В този момент Федерер проби решително и след това без проблеми стигна до 6:3.

Втората част бе последвана от пробив още в първия гейм на Родик, който след това съвсем свали гарда. В течение на двубоя Федерер нито веднъж не бе изправен пред опасността да бъде пробит и като цяло сервира много ефективно.

До момента Федерер има 4 титли в Базел и само една общо през 2011-а. Той води с 9:1 в срещите с Вавринка до момента.

Програмата за събота:
От 15,30 часа българско време: Новак Джокович - Кей Нишикори
Веднага след този мач: Роджър Федерер - Станислас Вавринка

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини