Федерер и борбата за място в Топ 4! Може ли Роджър да излезе от сметките?



09-11-2011 11:13 | Станко Димов

На пръв поглед изглежда немислимо Роджър Федерер да изпадне от Топ 4 на ранглистата, но резултатите на Роджър в последната година, предвид поставените от него високи стандарти, дават повод за размисъл в дългосрочен план.


Въпреки, че миналата седмица спечели титлата от турнира в родния си град Базел, швейцарският маестро се нуждае от силно представяне в „Берси” и О2, ако иска да гарантира мястото си сред най-големите зверове в джунглата.


Той е свикнал със съперничеството на Рафаел Надал, но в този случай мястото му е заплашвано от друг испанец – безмилостният териер Давид Ферер, който ще държи Роджър под око на турнирите в Париж и Лондон. Ферер може да няма шансове да влезе в топ 4 до края на сезона, но с началото на следващия би могъл да атакува бившия номер 1.


Така че през седмицата Федерер определено има какво да губи, за разлика на пример от световния №1 Новак Джокович. Сърбинът тренира във вторник вечер с надеждата, че рамото му ще му позволи да запише поне един мач в Париж и да прибере бонус за над 1 милион паунда, който си е заслужил с представянето от началото на сезона.


След дългия и изтощителен сезон в момента Джокович не изглежда като най-добре подготвеният физически състезател, за разлика от Анди Мъри например, който започва участието си в Париж в двубой с Жереми Шарди.


Що се отнася до Федерер, то той рискува позицията си в края на сезона заради факта, че през годината е спечелил само два турнира (бел.ред. ATP250 в Доха и ATP500 в Базел).

 

След продължителната почивка, в която пропусна азиатското турне, заради което пък и мястото си в ранглистата за сметка на Анди Мъри, сега Федерер изглежда свеж и отпочинал за последните важни битки.

 

Майк Диксън, „Дейли Мейл”




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини