Пол Анакон: Федерер отново ще печели в Големия шлем



08-11-2011 09:00 | Николай Драгиев

Треньорът на Роджър Федерер - Пол Анакон изрази увереност, че неговият възпитаник отново ще се завърне към спечелването на най-големите турнири. Според Анакон спадът, който се получи в играта на швейцареца е нормален и в най-скоро време ситуацията ще се промени.

"Роджър е напълно уверен в своите възможности. Той приема трудностите леко и това е добре за мен, тъй като продължаваме да работим добре. Преминал съм през подобни ситуации и с Пийт Сампрас. Спомням си как му казах след една загуба на Уимбълдън: "Ти не си загубил своя талант, все още можеш да спечели турнир от Големия шлем, зависи от теб." Пийт остана спокоен и няколко месеца по-късно спечели US Open.

"Ситуацията с Роджър е много по-различна. Той има много повече ентусиазъм да продължи кариерата си. Роджър отива на тренировка с усмивка, забавлява се. Все едно работя с 20-годишен играч. Знам, че той ще печели най-големите турнири отново, независимо кога."

Анакон е убеден, че разликата между първите няколко играчи в ранглистата е много малка. Той обаче отличава Новак Джокович.

"Това, което Джокович постигна, е изключително. Моите поздравления. Всички ние обаче знаем, че тази форма няма да трае вечно. Роджър знае това и продължава да работи както и преди."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини