ВИДЕО: Експресен старт и за Федерер



09-11-2011 18:30 | Николай Драгиев

Роджър Федерер започна с победа участието си на "Мастърс 1000" в Париж. Швейцарецът победи без проблеми местния представител Адриан Манарино (№85) след 6:2, 6:3 на централния корт в зала "Берси". В трети кръг Федерер ще спори с познат съперник и отново представител на Франция - Ришар Гаске.

Нито за момент от двубоя с Манарино Федерер нямаше проблеми, а и съперникът бе далеч от най-добрата си игра. Мачът продължи 55 минути, а 5 от тях бяха за медицинска помощ на французина.

След срещата Фед-Експрес остана доволен. "Има известна разлика между настилката тук и тази в Базел. Не е твърде голяма, но тук условията са малко по-бавни и трябва да си по-търпелив в разиграванията.

"През тази година се наложи да чакам доста за втората си титла след януари. Не мисля, че съм играл лошо, но претърпях някои разочароващи загуби.

"Беше трудно решение да не играя в Шанхай, където имам много фенове. Но това бе правилно за моето семейство и тяло," обясни той.

До момента Федерер води с 8:2 срещу Ришар Гаске. През тази година французинът нанесе тежко поражение на Фед по време на "Мастърс 1000" в Рим - 4:6, 7:6, 7:6.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини