Джокович срещу Цонга, ясни са 8-те финалисти за Лондон



10-11-2011 15:52 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович се класира за четвъртфинал на „Мастърс 1000” в Париж, след като осъществи драматичен обрат срещу сънародника си Виктор Троицки  - 4:6, 6:3, 6:1 за близо два часа игра.


В спор за място на полуфинал в „Берси” Ноле ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга. Любопитното е, че французинът води с 5:4 срещу световния номер 1 в срещите им досега.

 

„Жо е един от фаворитите и любимците на публиката в Париж. Той е страхотен тенисист, разполага с мощен начален удар, а играта му е изградена върху много енергия, която получава от феновете. Определено очаквам труден двубой”, коментира световният №1.  


Иначе двубоят днес не започна никак лесно за световния №1. Освен, че загуби първия сет, във втория Ноле едвам се спаси, след като му се наложи да предотвратява 7 точки за пробив.

 

Джокович направи голямо много грешки от форхенд, което за малко да му коства отпадането. Добрата новина за Джокович във втория сет бе, че показа перфектна успеваемост – 2 от 2 в точките за пробив.


В заключителния трети сет Джокович, който получи „скромния” чек от 1.6 милиона евро само за участието си в турнира, бе безкомпромисен и след 6:1 гарантира участието си в следващата фаза.

Освен всичко днес станаха ясни и всичките 8 финалисти на заключителния "Мастърс" в Лондон. Това са Новак Джокович, Рафаел Надал, Анди Мъри, Роджър Федерер, Давид Ферер, Томаш Бердих, Жо-Вилфред Цонга и Марди Фиш.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини