Цонга: Няма какво да губя срещу Джокович



10-11-2011 20:14 | Станко Димов

Французинът Жо-Вилфред Цонга ще се изправи срещу световния №1 Новак Джокович в спор за участие на полуфинал на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Париж. Това стана факт, след като Цонга победи Андреас Сепи по-рано днес.

 

Тъмнокожият състезател има положителен баланс в двубоите с Ноле – 5:4, но две от загубите са особено тежки – Australian Open 2008 (финал) и Уимбълдън 2010 (полуфинал). Ето какво сподели Цонга преди поредната среща с най-добрия тенисист за сезона:


„Искам да се представя добре на турнира, защото играя пред родна публика. Това обаче не е единственият ми стимул. Знам, че ако продължавам да побеждавам ще мога да подобря ранкинга си.

 

Сега ми предстои среща с Джокович, в която няма какво да губя. Винаги, когато се изправям срещу него мисля по този начин. Определено той може да загуби повече. Винаги се опитвам да покажа най-добрия си тенис и когато Ноле е срещу мен се получава”, коментира Цонга.


Без значение как завърши двубоят, французинът има сигурно място за финалния „Мастърс” в Лондон, след като по-рано през деня Томаш Бердих спечели двубоя си с Янко Типсаревич.

 

„Определено съм много щастлив, че ще бъда там (в Лондон). В началото на годината не играех добре и не очаквах, че в края ще се класирам за този турнир. Може би затова сега съм още по-щастлив”, каза Цонга.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини