Надал срещу Федерер във вторник вечер



21-11-2011 09:10 | Станко Димов

Очакваният с огромен интерес двубой между Рафаел Надал и Роджър Федерер на финалния „Мастърс” турнир в Лондон ще се проведе във вторник. Това стана ясно, след като организаторите обявиха програмата си за срещите от Група „В” на турнира.

 

Рафа и Роджър ще излязат на корта във вечерната сесия (след 22:00 часа), а преди тях сили ще премерят Жо-Вилфред Цонга и Марди Фиш.


Двубоят между двамата големи ще бъде своеобразно повторение на миналогодишния финал, когато след страхотна игра Федерер се наложи с 6:3, 3:6, 6:1. Това е и последната победа на швейцареца над световния №2. През сезона двамата се изправиха три пъти, в които успеха бе за Рафа Надал („Мастърс 1000” в Маями и Мадрид, „Ролан Гарос”).


Като цяло испанецът се радва на страхотна успеваемост в двубоите с най-успелия състезател за всички времена – 17:8 победи.


Ако има настилка обаче, но която Федерер да има най-голям шанс за успех срещу Матадора то това определено са битките в зала, където швейцарецът се чувства в пъти по-уверен в сравнение със съперника.


„Радвам се, че отново ще играя с Федерер. Нашите двубои винаги са страхотни. Сега ще ми бъде много трудно, защото той се намира в силна серия – спечели два турнира подред, а освен това условията в Лондон му пасват отлично. Двубоят с Федерер ще бъде едно страхотно предизвикателство за мен”, коментира Надал.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини