ВИДЕО: Труден старт за Надал в Лондон



20-11-2011 23:19 | Николай Драгиев

Рафаел Надал записа изключително трудна победа на старта на заключителния турнир в Лондон, налагайки се с 6:2, 3:6, 7:6 (3) над осмия в света Марди Фиш. Въпреки, че очакванията бяха за сравнително лесен успех за испанеца, двубоят се проточи цели 3 часа, а Надал далеч не показа задоволителна форма.

 

Нещо повече, в началото на третия сет Рафа „си позволи” да използва тоалетната, тъй като бе измъчван от проблеми със стомаха, които самият той определи като „ужасни”. В крайна сметка важна преди всички е победата, а тя дава на Надал сериозни шансове за място на полуфинал.


В оставащите си две срещи от груповата фаза испанецът ще трябва да се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга и Роджър Федерер, които по-рано през вечерта премериха сили, а победител излезе швейцарецът.


„Победата тази вечер бе много важна за мен”, сподели Надал след последната точка. „Винаги съм чувствал сериозна подкрепа в Лондон, което ме прави щастлив. Миналата година с Анди Мъри направихме един незабравим мач тук, като цяло обичам да играя в този град”, похвали домакините Надал.

 

Относно предстоящия сблъсък с Федерер, испанецът каза: „Това ще бъде сериозно предизвикателство за мен. В момента той играе отлично – спечели два турнира поред, а освен това се справи и с Цонга тук. От друга страна пък аз не бях играл от доста време и не съм в най-доброто си състояние. Определено ще бъде труден двубой”, коментира Надал.


Дебютантът Марди Фиш започна изключително нервно двубоя, за което плати висока цена. Американецът допусна няколко детински грешки и на практика сам се проби още в първия гейм, с което позволи на Надал да поведе на старта. Класен играч като испанеца нямаше нужда от втора покана и тотално взе контрол над играта, въпреки, че и той далеч не показваше най-доброто от формата си. Все пак Изигра почти перфектен първи сет и след втори пробив комфортно поведе с 6:2.


Паузата бе оползотворена максимално добре от 8-ият в света Фиш, който събра мислите си и излезе преобразен на корта. От плахата игра на американецът нямаше и следа и резултатите не закъсняха - пробив и преднина от 3:0. Агресивната и на моменти рискована игра на Фиш му донесе сета (6:3), въпреки, че в последния момент Рафа имаше точка за пробив, с която можеше да остане в играта. Все пак обаче напълно заслужено с оглед на представянето на двамата се достигна до заключителна трета част.


Ранен пробив имаше и в началото на последния сет и той бе на сметката на Надал. Фиш обаче не само, че отговори бързо, но дори успя да поведе в резултата с 3:2, давайки сериозна заявка за крайния успех. Триумфът на пробивите продължи и на свой ред Надал изравни резултата, а малко по-късно, при 5:4, получи и два мачбола, които обаче пропиля (при сервис на Фиш). В крайна сметка изходът на двубоя бе решен в тайбрек, в който Рафа се наложи със 7:3 точки.

Във вторник от 22,00 часа Федерер и Надал ще се изправят един срещу друг за 26-и път.





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини