Янко Типсаревич сменя Анди Мъри!



22-11-2011 19:39 | Николай Драгиев

Надеждата на Анди Мъри, че най-после ще спечели по-голям турнир от "Мастърс 1000" отново не се осъществиха. Шотландецът бе принуден да се откаже от финалния "Мастърс" в Лондон заради контузия в областта на слабините.

24-годишният Мъри допусна вчера поражение 4:6, 5:7 от Давид Ферер в първия си мач от група "А" на турнира. Сега Мъри ще бъде заменен в оставащите два мача от Янко Типсаревич, който е първа резерва.

Моментът е историческия за Сърбия, която никога не имала двама представители на този турнир. Типсаревич ще "наследи" актива на Мъри до момента, но все още има шанс да продължи напред, ако спечели мачовете си с Томаш Бердих и Новак Джокович. Срещу Бердих, Типсаревич води 4:1 в техните срещи.

"Казаха ми, че за възстановяване ще са ми нужни от 7 до 10 дни. Просто не е възможно да продължа. Никога не бих отказал този турнир, ако не е наложително. Това обаче е необходимо, тъй като мога да си причина доста по-сериозна контузия," обясни Мъри.

В последните месеци Мъри подхрани надеждите във Великобритания, че ще може да спечели в Лондон след серията си от 17 поредни победи и 3 титли.

Добра новина има за Роджър Федерер - ако той играе финал в Лондон, ще може да се върне на третото място в световната ранглиста.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини