Мъри се разкайва: Изобщо не трябваше да играя



Мъри се разкайва: Изобщо не трябваше да играя
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
23-11-2011 12:59 | Станко Димов

Световният №3 Анди Мъри сподели на пресконференция в Лондон, че изобщо не е трябвало да участва на финалния „Мастърс” турнир. Както е известно във вторник шотландецът официално се оттегли от надпреварата, след като страда от травма в областта на слабините. В Лондон Мъри изигра само един двубой – срещу Давид Ферер, в който ясно се виждаше, че е на необходимото ниво.


„Знаех, че не съм готов да играя и не трябва да играя”, сподели световният №3.

 

„В този момент желанието ми да участвам в този турнир, заедно с най-добрите тенисисти в света надделя над разума. Беше странно, защото от една страна имах огромно желание да участвам, а от друга кристално ясно знаех, че няма да мога да спечеля турнира. В крайна сметка може би взех грешното решение, но се чувствах длъжен да изляза на корта в първия мач и да вида как ще се чувствам”, коментира Мъри.


„Сезонът за мен приключи. На фона сега се задава Australian Open, до който имам 7 седмици. Много е важно как ще се подготвя за новия сезон. Надявам се да направя една добра програма и да съм в оптимална форма за Мелбърн”, каза още Мъри.

 

С отпадането си рано-рано в Лондон Мъри рискува и третата си позиция в ранглистата. На нея може да се върне Роджър Федерер, ако швейцарецът достигне до финал в „О2 Арена”. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини