Надал: Загубих желание за игра след US Open (видео)



25-11-2011 08:42 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Рафаел Надал напусна финалния турнир на АТР едва за втори път в груповата фаза от общо 5 участия. Това бе третото голямо разочарование за испанеца през 2011-а след загубите във финалите на Уимбълдън и US Open.

Преди броени часове Надал напусна турнира на най-добрите в Лондон с поражение 6:7, 6:4, 3:6 от Жо-Вилфред Цонга.

"Краят на тази година не бе лек за мен," заяви Надал. "Трудно е да приема случилото се. Цялата година бе тежка за мен. Имаше и позитивни моменти, но те се редуваха с неприятните. Трябва да приема какво се случи и имам нужда от време да помисля."

За Рафа Надал предстои участие във финала на Davis Cup срещу Аржентина в Севиля. Той разкрива плановете си за "промяна на ситуацията" с: работа, работа и много работа.

"Единственият начин да променя случващото се, е да работя повече, да мисля повече за тенис и да правя всичко по правилния начин. Именно това ще опитам в следващите 12 месеца.

"Гледам вече към Australian Open 2012 и това да продължа да тренирам по правилния начин, както го правих в последните 3 седмици. Това е мечтата ми - да започна 2012-а при най-добрите условия. Искам да съм перфектно подготвен за началото на новия сезон," категоричен е Рафа.

Световният номер 2 направи и повече от интересно разкритие. Той твърди, че след загубата от Новак Джокович във финала на US Open e "загубил страстта си" към играта.

"Мога да говоря 1 час по темата. Дължи се на много неща. Може би загубих малко от желанието си за игра, може би бях и малко по-уморен от обичайното," разкри Рафа.

Надал отчете, че би приел решение на треньора на Испания Карлос Коста да го замени, ако не счита че е в оптимална форма за мачовете с Аржентина.

"Ще направя всичко възможно да спечели Davis Cup. На клей е по-лесно за мен. Капитанът обаче може да избере и друг играч."

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини