Прогнозите на Джон МакЕнроу



13-01-2012 20:15 | Станко Димов

По принцип не обичам да давам прогнози и да гласувам доверие на някого. Определено обаче в тандем с Иван Лендъл,нещата при  Анди Мъри (в турнирите от Големия шлем) могат да проработят. Боли ме много да го изрека. Кой друг, освен емблематичният Джон МакЕнроу може да изрече подобни слова в навечерието на Australian Open 2012.

Американецът отлично познава новия треньор на Мъри, с когото са водили не едва и две „кървави” битки на корта. Особено запомняща се бе тази на финала на „Ролан Гарос” през 1984-та, когато МакЕнроу с лекота повежда с 2:0 сета, но след това допуска пълен обрат и губи титлата, която никога след това в кариерата си не успя да спечели. Освен това с този мач Лендъл сложи край на серията от 42 поредни победи на Джон.

„Тогава Иван беше на 24, сега Мъри е на толкова. Той беше загубил първия си финал в Шлема, Мъри има 3 загубени. Мисля, че Лендъл ще помогне значително на Мъри в начина, по който той хаби енергията си на корта”, смята МакЕнроу.

Все пак американецът смята, че въпреки новият треньор, с по-големи шансове от Мъри остават тримата пред него – Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

„За да спечели титла от Шлема Анди трябва да победи поне двама от тримата. Той разви играта си, но трябва да продължава да се подобрява”, категоричен е МакЕнроу.

Американецът, който през 80-те години на миналия век наруши доминацията на Бьорн Борг и Джими Конърс сподели, че вижда в „неговата” роля Новак Джокович, който миналия сезон направи на пух и прах отлежалата доминация на Федерер и Надал.

„Мисля, че пробивът на Ноле е страхотна новина за тениса като цяло. Той пренесе играта си на различно ниво. Той не само ги победи много пъти през годината, но го направи с класа, показа чувство за хумор в тежки моменти. Разкри част от себе си”, коментира МакЕнроу.

Въпреки страхотната игра на Джокович и фактът, че Федерер вече навърши 30, американецът смята, че ФедЕкспрес все още може да спечели титла от Големия шлем.

„Предвиждам, че Федерер ще спечели още един голям турнир. Ако не го направи за мен ще бъде изненада. Той все още играе невероятен тенис. Всеки, който е гледал представянето му срещу Джокович на „Ролан Гарос” и US Open може да го потвърди. Най-добри шансове Федерер ще има тук, на Australian Open  и на Уимбълдън”, каза в заключение МакЕнроу.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини