Сампрас: Надал може да победи Джокович с по-плоски удари (видео)



14-01-2012 20:36 | Николай Драгиев

Как вижда сезон 2012 легендарният Пийт Сампрас? "Смятам, че играчите в топ 4 ще продължат да доминират. Интересно е да видим как Новак Джокович ще се справи след такава изключителна година, каквато постигна," коментира Сампрас пред Джъстин Гимелстоб от ATP.

Сампрас вижда добри шансове и пред Рафаел Надал за силна 2012, но само ако промени играта си към по-агресивни действия на корта.

"Той трябва да намери начин да победи Новак. Гледах някои от техните мачове и смятам, че Надал трябва да направи нещо, което той не обича, ако иска да победи Джокович. Той трябва да започне да удря топката по-плоско. Срещу останалите играчи Надал успява да връща всичко, но Новак е не по-малко добър в това. Рафа трябва да е по-агресивен," категоричен е Сампрас.

Традиционно Сампрас предрича и добри дни за Роджър Федерер. "Интересно е как той ще се справи, но определено има добри шансове."

Има ли обаче някой извън топ 4, който да поднесе голяма изненада? "Цонга има играта," смята Сампрас. "Дел Потро също може. Той е много мощен и има силна психика."

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини