ВИДЕО: И Федерер безгрешен в първия си двубой16-01-2012 12:40 | Станко Димов

Роджър Федерер започна уверено похода си към пета титла от Australian Open. Швейцарецът надви със 7:5, 6:2, 6:2 Александър Кудрявцев (Русия, №172) за около час и половина игра на централния корт.

В началните минути на срещата Федерер „опипваше” почвата и това позволи на Кудрявцев да съхрани подаването си. С пробив в последния гейм преди тайбрека обаче, Федерер откри резултата, а след това нямаше никакви проблеми да осигури мястото си във втори кръг.

„Щастлив съм, че отново съм напълно здрав и готов за игра. В последните дни имах известни притеснения, но болката отшумя. В началото на двубоя днес ми беше малко по-трудно, защото не знаех какво да очаквам от него (Кудрявцев). Не знаех кои са неговите любими удари, както и къде са слабите му страни. След първия сет обаче всичко се нареди по план”, коментира Федерер.

Запитан дали един ден ще тренира дъщерите си, ако те решат да играят тенис, швейцарецът отговори така: Ще имам ли друг избор? Разбира се, че ще се радвам, ако те изберат да се занимават с тенис. Все пак не се виждам като идеалния им треньор. По-скоро бих се доверил на човек, с когото се познавам добре и знам какво може. Дали дъщерите ми ще последват моя пример обаче не мога да кажа”.

В този момент камерите показаха от трибуните съпругата на швейцареца, която с жестове категорично изрази желанието си наследниците им да стоят далеч от корта.

В следващия кръг Федерер ще има друг непретенциозен съперник - Ерик Продон или Андреас Бек.

 
Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини