"Глупав съдия" провали Налбандян в епичен мач с Иснър (видео)



18-01-2012 12:55 | Николай Драгиев

Джон Иснър постигна нова епична победа. Американецът победи Давид Налбандян след 5 часа игра с 4:6, 6:3, 2:6, 7:6, 10:8. Само последният пети сет продължи 99 минути игра.

При 8:8 реферът на двубоя Кадер Нуни направи фрапантна грешка като не позволи на Налбандян да обжалва топка, която изглеждаше в аут за Иснър при резултат 40:40. Аржентинецът дълго оспорваше, но нищо не му помогна.

В същия този гейм самият Налбандян направи поредица необясними отигравания и пропусна няколко точки за решителен пробив. В 18-ият гейм от този сет Налбандян продължи с комичните изпълнения за играч от неговата класа и напусна победен.

"Абсурдно е да играем на такъв турнир и да работим с такива съдии. Може ли да си толкова глупав, за да направиш такова отсъждане," побесня Налбандян след мача.

На всичкото отгоре повторенията показаха, че аржентинецът е напълно прав и топката на Иснър е била в аут.

Възможността, която пропусна Налбандян бе наистина невероятна, тъй като в петия сет Иснър с мъка правеше повече от 2-3 крачки по корта. Въпреки това американецът продължи да сервира феноменално и дори спаси 1 мачбол.

И все пак това далеч не е най-дългият мач за Иснър, който на Уимбълдън игра 11 часа, за да победи французина Никола Маю със 70:68 във финалния сет.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини