Томич си уреди дуел с Федерер



20-01-2012 14:31 | Евгени Николов

Бърнард Томич категорично е новият любимец на Австралия. 19-годишният тенисист се класира за четвърти кръг на Australian Open, след като надви в 5 сета Александър Долгополов (Украйна, №13) с 4:6, 7:6. 7:6. 2:6, 6:3 след близо 4 часа игра. В следващия кръг Томич ще се изправи срещу друг любимец на австралийската публика – Роджър Федерер.

„Той (Долгополов) е доста силен играч, винаги е трудно срещу него. Досега бяхме играли няколко пъти и не го бях побеждавал, но това не ми пречеше. Искам да благодаря на всички, които дойдоха да ме подкрепят тази вечер, за мен беше чест”, коментира Томич.

До момента младокът има един двубой срещу Роджър Федерер. Двамата се изправиха за купа „Дейвис”, а швейцарецът се наложи с 4 сета. Запитан какво е чувството да излезеш срещу Федерер, Томич отговори шеговито: „Нищо особено, мач като мач”.

Повече от любопитна е статистиката от двубоя днес, която красноречиво говори за равновесието на корта. Цифрите показват, че Томич и Долгополов дори са спечелили еднакъв брой точки – по 174.

Едва ли този факт обаче задоволява по някакъв начин украинеца, който миналата година достигна до четвъртфинал в Мелбърн. На всичкото отгоре в края на двубоя днес Долгополов се оплакваше и от травма.

С класирането си за осминафинал пък Томич записа най-доброто си постижение на Australian Open.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини