Клайстерс отново свали Вожняцки от върха



24-01-2012 07:19 | Николай Драгиев

Световният женски тенис ще има нов лидер в ранглистата. Това стана възможно, след като Ким Клайстерс победи Каролина Вожняцки с 6:3, 7:6(5) в четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. По този начин белгийката продължава защитата на титлата си от миналата година. Това е и последно участие на Ким в този турнир.

Именно Ким Клайстерс бе и предишната състезателка, която "свали" датчанката от върха. Това стана през февруари 2011-а макар и само за 1 седмица. На практика белгийката победи Вожняцки в двата най-важни мача за нея до момента - финал на US Open и на заключителния турнир на WTA.

Вожняцки успя да се задържи като водач на класацията в продължение на 67 седмици. Това е повече от престоя там на Мария Шарапова, Винъс Уилямс и Ким Клайстерс комбинирано до момента!

Оттук нататък шанс да бъдат номер 1 имат Виктория Азаренка, Петра Квитова и Мария Шарапова. Засега преднина има Азаренка, но вероятно шампионката ще бъде коронясана.

"Тя е страхотен боец и е много постоянна. Мисля че тактиката ми бе успешна да бъда агресивна," заяви Ким.

Клайстерс изигра двубоя на много високо ниво. Тя спечели сравнително лесно първия сет с 6:3 като проби 3 пъти датчанката. Във втория сет Ким имаше аванс от 5:2, но показа признаци на нервност, а и Вожняцки започна да става все по-стабилна и агресивна.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Клайстерс игра чудесно в самия край и с два мини пробива реши всичко в своя полза.

В полуфиналите Клайстерс ще спори с Виктория Азаренка. Двете имат 6 мача до момента и от тях белгийката е спечелила 4.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини