Шарапова: Първото място не ме интересува, искам титлата



26-01-2012 15:52 | Станко Димов

Мария Шарапова ще играе за трети път в кариерата си на финал на Australian Open. В първия си финал рускинята отстъпи пред Серина Уилямс (2007), но година по-късно „поправи грешката” и взе титлата, след като се наложи над Ана Иванович. Тази път съперник на Маша на финала ще бъде Виктория Азаренка, която за първи път в кариерата си ще спори за титла от Шлема.

Ето какво сподели Шарапова след победата над Квитова на полуфиналите и очакванията и за финала в събота:

„Тази победа (над Квитова) означава толкова много за мен. През последните години отпадах рано в Австралия и исках да променя тази статистика. Хвърлих много усилия отново да бъда на финал. Тук имам страхотни спомени и за мен да бъда на финал е голям резултат.

Никак не бе лесно днес. Тя (Квитова) постигна забележителни резултати в последните месеци, а освен това ме победи няколко пъти. В третия сет имаше своите шансове и бе близо до успеха. Радвам се, защото за миг не престанах да вярвам и да се боря. Определено тази победа е много емоционална и важна за мен.

Не мисля, че имам предимство срещу Азаренка. Тя може никога да не е играла на финал в Големия шлем, но е печелила достатъчно значими титли, за да има нужния опит. Когато играх срещу Квитова на финала на Уимбълдън тя също не бе играла на финал в Шлема, но въпреки това се справи с напрежението и показа отличен тенис. Очаквам същото и от Азаренка”, коментира Шарапова.

Запитана дали си е поставила като цел първото място в ранглистата, Шарапова отговори така: „Вече съм била на тази позиция, така че това не ми е фикс идея. Ако трябва да бъда честна предпочитам да спечеля още титли от Големия шлем, дори и да не бъда на върха. Не заспивам с тази мисъл”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини