Надал се усъмни в проблемите с дишането на Джокович



28-01-2012 10:21 | Николай Драгиев

Подобно на Анди Мъри така и Рафаел Надал обяви, че не е убеден в проблемите с дишането, които Новак Джокович демонстрира в последните си два мача на Australian Open.

Самият Джокович поясни, че действително има проблем и той е свързан с алергия. Той определи въпросните ситуации като "моментни кризи".

"Забавно е, нали? Гледах мача по телевизията и в петия сет той се движеше фантастично по корта. Три часа по-рано той изглеждаше все едно е напълно изтощен. Трудно ми е да си представя, че той има тези проблеми. Не знам," заяви Рафа преди финала.

Подобно обяснение даде и Анди Мъри. "Правил е това много пъти. Въпреки тези проблеми, той продължава да тича изключително добре. Бях готов за подобно нещо."

Надал разкритикува Анди Мъри за начина, по който загуби вчерашния мач. Въпреки това испанецът смята, че Мъри има всички качества да бъде номер 1 до края на този сезон.

"При втората точка за пробив при 5:5 в петия сет, той сбърка леко от бекхенд. За цял мач той не бе пропускал от бекхенд, а точно тогава не уцели. Тежък момент за него. Нормално е да загубиш след това.

"Това бе прекрасна възможност за него. Не може обаче да водиш с 2:1 сета и да започнеш четвъртия сет както направи той. Точно тогава трябва да играеш по-съсредоточено отвсякога, а не след 5 минути да изоставаш с 2 пробива. Въпреки това той играе фантастично и заслужава титла от Големия шлем. Нямам съмнение, че до края на сезона може да бъде номер 1."

Надал обобщи и какво очаква от неделния финал срещу Джокович. Рафа определя Джокович като фаворит в срещата.

"Нужно ми е да играя малко по-добре от това, което показах до момента. Нужно ми е малко време, за да привикна към новия си по-агресивен стил. Може би ще ми трябват още няколко месеца и турнира, за да привикна към него. Така или иначе стартирах сезона по фантастичен начин. Сега ми предстои нов голям, голям тест. Ще се боря до последно и за всяка топка."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини