Джокович: Голям шлем? Защо не



30-01-2012 17:52 | Иван Опренов

Новак Джокович продължава да е големият герой в мъжкия тенис. За втора поредна година сърбинът триумфира на Australian Open, което му се случва за трети път в кариерата. Предвид грандиозната доминация на Ноле през миналия сезон съвсем логичен е и въпросът дали той може да направи Голям шлем, печелейки всички турнири от Шлема в рамките на един сезон.

„Бях в подобна ситуация миналата година, както и през 2008-ма, когато спечелих първия си голям турнир. За мен тази тема на разговор не е нова. Ако трябва да съм честен в момента това е малко очаквано, но не и невъзможно. Няма нищо невъзможно”, коментира Джокович пред сръбското радио „Б-92”.

Световният №1 призна, че голямата му цел през годината ще бъде триумф на „Ролан Гарос”, който остана единствената непревзета крепост от него в турнирите от Шлема. Турнирът на червените кортове в Париж се провежда в периода 27 май – 10 юни.

„Нормално е тази година да концентрирам усилията си върху турнирите от Големия шлем и Олимпийските игри. Голямата ми цел от тук нататък ще бъде „Ролан Гарос”. Това е турнир, в който никога не съм играл финал. Определено ще направя календара си така, че да бъда свеж за него”, коментира Ноле.

Миналата година Джокович записа впечатляващо представяне на клей. Сезонът на червено за него започна „у дома” на турнира в Белград, където на финала той победи Фелисиано Лопес.

В следващите седмици Ноле прибави още две титли, този път далеч по-престижни, триумфирайки в „Мастърс 1000” в Мадрид и Рим. И в двата случая на финала Новак побеждаваше „Краля на клея” Рафаел Надал.

Единствената загуба на червено Джокович претърпя на „Ролан Гарос”, където малко изненадващо бе спрян от Роджър Федерер на полуфиналите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини