Бг отбори започват участие на Европейските зимни купи



03-02-2012 18:12 | Николай Драгиев

Националните ни отбори за юноши и девойки до 14 и до 16 години започват днес участието си в европейските отборни първенства на закрито за различните възрастови групи - т.нар. "Зимни купи". От днес до неделя са квалификационните турнири, в които се играе по системата на директна елиминация, а първите два отбора от всяка група се класират за финалните турнири след две седмици.

Отборът ни за девойки до 16 г. пристигна снощи в Измир след близо денонощие и половина пътуване поради отменени полети вследствие на тежките метеорологични условия в Турция. В състава, воден от Ивайло Трайков, са Джулия Терзийска, Вивиан Златанова и Елизабет Данаилова. В първия кръг българките срещат поставения под номер 2 в схемата отбор на домакините от Турция, а при успех ще играят на полуфинал срещу Словения или Естония. Другите отбори в турнира са Русия, Испания и Беларус.

Девойките до 14 г. в състав Виктория Бърдарова, Виктория Желева и Петя Аршинкова с треньор Ивайло Цонев, играят в чешкия град Раковник. Жребият ги изправи също срещу отбора, поставен под №2 в схемата - Словакия. Следващ съперник на българките ще бъде или Дания, или Германия, а в групата са още Великобритания, Белгия, Естония и домакина Чехия.

Националният ни отбор за юноши до 16 г. е воден от Пресиян Иванов, а в състава са Любомир Лещански, Андрей Алауи и Габриел Донев. Те участват в турнира в беларуската столица Минск, където срещат в първия кръг поставените под номер 1 в схемата румънци. Съперниците ни са заявили отбор с трима състезатели от топ 12 на ранглистата на Тенис Европа за тази възраст. В Минск участват още Полша, Испания, Германия, Дания, Естония и Беларус.

Юношите до 14 г. в състав Калоян Вълчев, Георги Язмаджиян и Габриел Евтимов с треньор Александър Пенев играят в унгарския град Печ. В първия кръг днес съперник е отборът на Гърция, а победителят ще срещне на полуфинал поставения под №1 Русия. В другата част на схемата са Италия, Сърбия, Молдова и домакините от Унгария.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини