Топ 10 на любовните истории в тениса



06-02-2012 18:03 | Николай Драгиев

Анди Родик и Бруклин Декър
Говори се, че тъкмо Декър е успяла да разубеди Родик, който е обмислял дори отказване преди през 2009-а да достигне финал на Уимбълдън, когато загуби в петия сет след 14:16 от Роджър Федерер. Иначе Родик вижда за първи път Бруклин в списание и моли агента си да уреди среща с нея. Оттам нататък двамата са неразделни, а на сватбата им пее самият Елтън Джон. Преди Декър, Анди Родик имаше връзка и с актрисата Манди Мур.

Тайнственият приятел на Серина Уилямс
И до днес не се знае името на мъжа, в който е била влюбена Серина преди най-успешния си период в тениса, започнал от 2002-а. Между 2002-2003-а тя постига своя така наречен "Серина шлем" от поредни титли в Големия шлем. Тя признава, че тогава тенисът е бил нейното "спасение". "Този човек разби сърцето ми наполовина. Той ме изостави и ме накара да се смятам за ужасен човек. Реших, че тенисът ще е моето спасение. Исках да го накарам да съжалява за начина, по който се е отнасял с мен. Исках да вижда моето лице навсякъде, да му напомням непрекъснато затова, което сме имали и да забравя за отношението му. Важно бе да се издигна от калта, в която той ме остави да лежа."

Джон МакЕнроу и Татъм О`Нийл
"Първият път, когато правихме любов, бяхме напушени и беше ужасно," спомня си МакЕнроу. "Не трябваше ли това да ми подскаже нещо? Аз също бях виновен, не беше само тя тази, която предложи наркотиците. Като цяло не беше много романтично." МакЕнроу се жени за актрисата и двамата имат 3 деца. Тя обаче се пристрастява към хероина и след това се развеждат през 1994.

Мартина Хингис и нейните гаджета-тенисисти
В редица публикации Мартина Хингис е определяна по не особено красив начин, а именно като "Черна вдовица" заради нейните неудачни връзки. Хингис има отношения с няколко тенисисти, които в крайна сметка имат само проблеми в своите кариери след това. Американецът Джъстин Гимелстоб има сериозни проблеми в гърба след отношенията си с Хингис. Швейцарецът Джулиан Алонсо напуска тениса едва няколко сезона, след като получава наградата "Новак на годината". Шведът Магнус Норман получава травма в бедрото и след това никога не се връща на предишното ниво на игра. По-късно Хингис се сгодява за чеха Радек Щепанек, но така и не стигат до сватба. По-късно Щепанек се ожени за друга тенисистка - Никол Вайдишова.

Бьорн Борг и Янике Бьорлинг
Поканен в жури на състезание "Мис мокра фланелка" в нощен клуб, Борг си тръгва в компанията на останалата на второ място 17-годишна девойка. Преди Борг да има дете от Янике Бьорлинг, той е прекратил брак със своята любов от юношеските години Мариан Симионеску. Бьорлинг и Борг също не остават заедно и малко по-късно той се жени за втори път, този път за италианския топ модел Лоредана Берте. Тя е известна с дръзкото си поведение и разголени фотосесии.

Мартина Навратилова и Джуди Нелсън
Красавицата Джуди Нелсън напуска своя съпруг и двама сина, за да заживее с Навратилова. Двете в крайна сметка се разделят. "Не можах да разбера как се случи това, мислех че тя ме обожава," коментира Нелсън, която настоява за половината от приходите на Навратилова, спечелени докато двете са заедно. В крайна сметка получава няколко милиона долара.

Андре Агаси и Брук Шийлдс
Драматична и по-скоро комична е връзката на Агаси с популярната актриса. Пристъпи на ревност пречат на Агаси и Шийлдс, а на сватбения им ден 4 хеликоптера с папараци смущават спокойствието им. Бракът им се разпада, а Агаси намира жената на своя живот в лицето на Щефи Граф. В която по негови думи винаги е бил влюбен. Той се жени за Граф на 22-и октомври 2001-а година. Те имат и две деца.

Джими Конърс и Крис Евърт
През лятото на 1974-а година Конърс печели Уимбълдън, а новата му възлюбена Евърт прави същото при жените. Искрата пламва на бала на шампионите, където те танцуват заедно. Въпреки това връзката им не продължава дълго. Конърс се жени за модела на "Плейбой" Пати МакГуайър. Евърт се развежда с трима спортисти последователно - тенисиста Джон Лойд, скиора Анди Мил и голфъра Грег Норман.

Каролина Вожняцки и Рори Макилрой
Една от най-актуалните спортни двойки в света. Освен че имат сходни кариери, млади са и имат много фенове по света, двамата намериха и общ език, след като се запознаха по време на боксов мач. Те веднага получиха и общото название "Возилрой", а маркетинговият резултат за двамата е отличен. Те са много по-харесвани като двойка, отколкото отделно един от друг. Всеки от тях има по нещо, което другия се стреми все още - Вожняцки бе номер 1 в света, а Макилрой успя да спечели първата си титла от Големия шлем на US Open.

Андре Агаси и Щефи Граф
Най-голямата мечта на Агаси става факт през 2001-а година, когато той се жени за Щефи Граф. Още по време на първия си брак с Брук Шийлдс, самата Шийлдс слага снимка с магнит на Граф на своя хладилник "за вдъхновение". "Това е снимката на перфектната жена," казваше Брук, отчита в своята автобиография Агаси. "Перфектната жена с перфектните крака - такива, каквито Брук искаше да има." Агаси и Граф вече имат две деца, които надали могат да имат по-добри гени, за да бъдат успешни тенисисти.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини